Enstitümüz 2016-2017 Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına Önkayıtlar 23 Mayıs – 8 Haziran Tarihleri Arasında Gerçekleşecek

Mühendis, fizikçi, kimyacı, matematikçi, biyolog, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, sosyolog, psikolojik danışman ve rehber, iletişimci, çocuk gelişimcisi, hukukçu, emniyet mensubu, hekim, eczacı, veteriner, hemşire ve diğer tüm lisans alanlarından suç ve suçlular, suçların çözüm yöntemleri, parmak izi, kan lekesi model analizi, DNA, otopsi, yaralar, suç ve suçlu profili, çocuk istismarı, aile içi şiddet, cinsel suçlar ve adli bilimlerin diğer pek çok alanını çok merak edenler, öğrenmek isteyenler, kariyerlerini bu sahada ilerletmek isteyenler ön kayıt tarihlerini kaçırmayın!

Adli Bilimlerin geniş yelpazesi nedeni ile aynı sınıfı gelecekte çok yakın ilişkiler kurabileceğiniz, yukarıda sayılanlarla sınırlı olmayan farklı disiplinlerin temsilcileri ile paylaşmak, sınıfta konu işlenirken sosyal bilimler,  fen bilimleri ve tıp bilimleri alanında lisans eğitimi almış öğrenci ve dersi işleyen akademisyenlerin konuyu farklı perspektiften değerlendirmesine, konuyu genişletici, ufuk açıcı ders işlenmesine şahit olmak istiyorsanız sizleri bekliyoruz.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılından itibaren üniversitemiz yüksek lisans programlarına başvuruda üniversitemiz tarafından yabancı dil sınavı yapılmayacaktır. Üniversitemiz lisansüstü programlarına başvuracak/başvurmayı düşünen adayların/öğrencilerimizin, lisansüstü programlara (yüksek lisans ve doktora) başvurularında,  YDS ve eşdeğer yabancı dil sınav sonucuna ya da İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü ve Pearson işbirliği ile gerçekleşen, Türkiye’de YDS denkliği ve uluslararası geçerliliği olan PTE Academic ( Pearson Test of Academic) sınav sonucuna sahip olmaları gerekmektedir.

PTE Academic sınavı ile ilgili detaylı bilgiye bu linkten ulaşabilirsiniz.

Ön kayıt koşullarını öğrenmek için tıklayınız.