FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi Öğrencileri Adli Tıp Enstitüsü’nü Ziyaret Etti

isik

FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi öğrencileri adli bilimler uygulama alanları ile ilgili bilgi edinmek amacıyla İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nü ziyaret ettiler. Öğrenciler ziyaret kapsamında Adli Bilimler Laboratuvarına bağlı faaliyet gösteren Adli Toksikoloji Laboratuvarı, Adli Mikrobiyoloji Laboratuvarı ve Adli Moleküler Genetik Laboratuvar’ını gezdiler ve Adli Balistik, Adli Entomoloji ve Kriminoloji alanlarındaki öğretim görevlilerinden çalışma alanları hakkında bilgi aldılar.

isik-3

Öğrenciler ayrıca Yrd. Doç. Dr. Gönül Filoğlu Tüfek Moleküler Genetik Uygulamaları olan Polymerase Chain Reaction(PCR), Gel Electrophoresis ve Capillary Electrophoresis yöntemlerini cihazlar üzerinde göstererek anlattı ve  Adli Moleküler Genetik Laboratuvar’ında Chelex İzolasyon Yöntemini kullanarak kendi DNA’larını izole ettiler.

isik-2