İstanbul Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi 2015-2016 Akademik Yılı Açılış Töreni, iki tören programı çerçevesinde 15 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirildi.

2015_Acilis_Toreni_Celenk-iu1

İlk tören İÜ Merkez Bahçe Atatürk ve Gençlik Anıtı önünde yapıldı. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi adına anıta çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğretim üyeleri ve öğrenciler ikinci tören için İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’na geçti.

2015_Acilis_Toreni_Celenk-hy

İkinci tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan İstanbul Üniversitesi 2015 Tanıtım Filmi ile başladı.

2015_Acilis_Toreni_Celenk-ate

İlk olarak konuşmalarını yapmak üzere kürsüye İstanbul Üniversitesi Öğrencilerini temsilen İÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencisi Sait Berber ve Araştırma Görevlilerini temsilen İÜ Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Araştırma Görevlisi Emine Aktaş çıktı.

2015_Acilis_Toreni-iu

İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak açılış konuşmasına, 2015-2016 Akademik Yılı’nda da yönetim anlayışında “akademik özgürlük”, “tüm paydaşlarla işbirliğine açık bir yönetim anlayışı”, “araştırma-geliştirme faaliyetleri ve inovasyon”, “üniversite-sanayi işbirliği”, “uluslararasılaşma”, “e-dönüşüm”, “öğrenen odaklı eğitim çalışmaları”, “toplumla bütünleşme”, “fiziksel alt yapının yenilenmesi”, “akademik ve idari personelin yaşam standartlarının yükseltilmesi ilkelerinden asla taviz verilmeyeceğini ifade ederek başladı.