İstanbul Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleştirildi

İstanbul Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni, iki tören programı çerçevesinde 17 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirildi.

acilis1

İlk tören İÜ Tarihi Rektörlük Binası’nda çelenk koyma merasimi ile gerçekleştirildi. İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi adına Atatürk ve Gençlik Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından öğretim üyeleri ve öğrenciler ikinci tören için İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu’na geçti.

acilis2

İkinci tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan İstanbul Üniversitesi Tanıtım Filmi’nin izlenmesi ile başladı. İlk olarak konuşmalarını yapmak üzere kürsüye İstanbul Üniversitesi Öğrencilerini temsilen İÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Enes Keskin ve Araştırma Görevlilerini temsilen Arş. Gör. Çiğdem Ürkü çıktı. İÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Enes Keskin ve Arş. Gör. Çiğdem Ürkü’nün ardından kürsüye konuşmasını yapmak üzere İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak geldi.