İstanbul Üniversitesi SEM’de Çocuk İstismarı ve İhmaline Adli Tıbbi ve Psikolojik Yaklaşımlar Eğitimi

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü öğretim üyeleri Prof.Dr.Faruk Aşıcıoğlu,  Doç.Dr.Neylan Ziyalar, Doç.Dr.Gökhan Ersoy, Doç.Dr.Erdinç Öztürk, Yrd.Doç.Dr.Z.Belma Gölge, Yrd.Doç.Dr.Tunç Demircan tarafından 5-6 ve 12 -13 Mart 2016 tarihlerinde  SEM’de ” Çocuk İstismarı ve İhmaline Adli Tıbbi ve Psikolojik Yaklaşımlar Eğitimi” verilecektir.

Son yıllarda yapılan çalışmalar özellikle sağlık çalışanlarının ve eğitimcilerinin çocuk istismarı ve ihmalinin belirtilerini ve risk faktörlerini tanıma konusunda bilgi eksikleri olduğunu ortaya koymaktadır. Bu bağlamda, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nün çocukluk çağı travması ve ihmali konusunda ulusal ve uluslararası alanda hem teorik hem de pratik anlamda çok sayıda ve temel bilimsel çalışmaları olan multidisipliner öğretim üyeleri tarafından çocuk istismarı ve ihmaline adli tıbbi ve psikolojik yaklaşımlar konulu “başarı sertifikalı” veya “ katılım belgeli” eğitimin verilmesi planlanmaktadır.

Eğitime avukat, hakim, savcı, emniyet mensupları, psikologlar, sosyologlar, rehber danışmanlar, rehber öğretmenler, sosyal çalışmacılar, okul öncesi ve okul öğretmenleri, rehabilitasyon merkezi çalışanları, çocuk ve yetişkin ruh sağlığı asistanları. Ayrıca ilgili mesleklerin son sınıf lisans öğrencileri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabilirler.

Ayrıntılı bilgi, ders içerikleri ve ön kayıt için bu linki tıklayınız.