Mevlana Değişim Projesi Kabul Duyurusu

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Proje Bazlı Değişim Başvuruları neticesinde, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü ve Güney Kore, Chungnam National University Graduate School of Analytical Science & Technology arasında gerçekleşecek olan ve Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nca belirlenen öncelikli alanlardan Eczacılık Alanı Doğal ve Bitkisel Ürünler, Kozmetik Ürünler Alt Alanı’na 94 Proje başvurusu numarası ile yapmış olduğumuz “Acil Servislere Başvuran Bitkisel Tabanlı Yasa Dışı Madde Kullanıcılarının Karşılaştırılması” başlıklı proje, (Gelen 2/Giden 2//1 YL ve 1 Doktora) öğrenci ve (Gelen 1/Giden 1) öğretim elemanı değişimi yapılmak üzere kabul edilmiştir.

Güney Kore’deki Chungnam National Üniversitesi, adli bilimler alanında pek çok proje ve eğitim faaliyetlerinde yer almış, Uzak Doğu’nun önde gelen üniversiteleri arasındadır.

Güney Kore, Chungnam National University Öğretim Üyesi ve The International Association of Forensic Toxicology – TIAFT Başkanı Prof. Dr. Heesun Chung ile Enstitümüz Fen Bilimleri ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynep Türkmen (Yürütücü) ortaklığında gerçekleşecek bu projede, iki ülke arasında Adli Bilimler iş birliğinin oluşturulması, elde edilecek verilerin uluslararası literatürlere kazandırılması, acil serviste numune kabul kriterlerinin ve test algoritmalarının oluşturulması, mevcut durumda yasaklı madde listesinde yer alan maddelerin biyolojik örneklerden tayini için uygun yöntem geliştirilmesi ve bu yöntemlerin geçerli kılınması, yasa dışı madde ile mücadelenin işlevini ve doğru verilerin temsilini arttırmayı hedeflemektedir.