Patent Başvuru Sayısında Adli Tıp Enstitüsü’nün Önemli Başarısı

patent-2

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan’ın konuşmacı olarak katıldığı  “Üniversitelerde Patent Süreçlerindeki Değişimler ve Yenilikler” konulu toplantı, 29 Mayıs 2017 tarihinde İÜ Rektörlük Binası Doktora Salonu’nda gerçekleştirilmiştir. Bu toplantıda açılış konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, İstanbul Üniversitesi’nin son 3 yıldır patent başvurusu yapan üniversiteler arasında ilk sırada yer aldığını vurgulayarak, “İstanbul Üniversitesi diğer üniversitelere örnek teşkil edecek bir konumdadır. 2014 yılı patent başvuru sayımız 57, 2015 yılı patent başvuru sayımız 75 ve 2016 yılı patent başvuru sayımız ise 116 olarak gerçekleşmiştir” dedikten sonra Adli Tıp Enstitüsünü bizzat zikretmek sureti ile üniversitemizin bu başarısında Enstitümüzün önemli bir payı olduğu vurgulanmıştır.

Bu vesile ile Enstitümüzden Üniversite adına en fazla patent başvurusu sahibi olan Dr. Niyazi Ege Güral’ı ve diğer başvuru sahipleri Prof.Dr.Faruk Aşıcıoğlu ve Yrd.Doç. Dr. Gönül Filoğlu Tüfek’i kutlarız.

patent-1