Polisiye Edebiyat ve Adli Bilimler Buluşmaları – “Biri Yazar, Biri Çözer” başlıklı söyleşi ile başladı

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü tarafından düzenlenen “Polisiye Edebiyat ve Adli Bilimler Buluşmaları”nın ilki Ahmet ÜMİT’in katılımı ile 10 Aralık 2015 tarihinde 13:30 da 500 kişilik İ.Ü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cem’i Demiroğlu Oditoryumu’nda gerçekleştirilmiştir. Bu etkinliğe Adli Tıp ve Adli Bilimler alanında uzmanlar ve öğrenciler ile Tıp Fakültesi, çeşitli fakültelerin ve liselerin edebiyat ve CSI kulübü öğrencileri katılarak, Ahmet Ümit’i alışılmışın dışında sorularla terletmişlerdir.

Söyleşide polisiye edebiyat eserlerinde olay yeri inceleme, delil ve delil değerlendirme gibi unsurlar adli bilimler bakış açısı ile tartışılmıştır.

Biri Yazar, Biri Çözer’den kareler…