Prof. Dr. Erdinç Öztürk Tarafından Travma ve Dissosiyasyon: Dissosiyatif Kimlik Bozukluğunun Psikoterapisi Eğitimi Gerçekleştirilecektir

İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Erdinç Öztürk tarafından 14 Ekim 2017 tarihinde 09:30 – 17:30 saatleri arasında 1 tam gün süresince Adli Tıp Enstitüsü’nde “Travma ve Dissosiyasyon: Dissosiyatif Kimlik Bozukluğunun Psikoterapisi” isimli eğitim verilecektir.

Kurs İçeriği

Çok sayıda ya da yineleyici erken yaşta başlayan çocukluk çağı travmatik yaşantıları ve intihar girişimleriyle karakterize olan “dissosiyatif bozukluklar” klinik psikoloji ve adli bilimler açısından çok eksende incelenmesi gereken bir psikiyatrik tanı grubudur. Dissosiyatif bozukluk tanısı alan vakaların tedavisinde genellikle eş tanılı bir ruhsal hastalık oluşları nedeniyle genel psikiyatri ve klinik psikolojinin temel ilkeleri çerçevesinde ayrıntılı ve duyarlı bir psikoterapi yaklaşımı gereklidir. Dissosiyatif bozuklukları tedavisi özde bir krize müdahale psikoterapisidir çünkü bu bozukluklar öfke patlamaları, kendine zarar verme davranışları ve intihar girişimleri gibi pek çok krizlerle seyreder. Dissosiyatif bozuklukların psikoterapisi bu tanı grubuna özel mesleki tecrübe, eğitim ve bilgi birikimi ile geniş zamanlı bir süpervizyon gerektirir. Dissosiyatif bozukluklar klinik yönelimli, travma temelli bu hastalığın tanısına özgü psikoterapi yöntemleriyle tedavi edilebilmektedir. Günümüzde travma ve dissosiyasyon alanına ve özellikle dissosiyatif kimlik bozukluğuna hem psikiyatride hem de klinik psikolojide oldukça büyük bir ilgi ve önem verilmeye başlamıştır. Bu ilgi ve önem hem ülkemizde hem de bütün dünya da travma dissosiyasyon alanında yeni paradigmalar oluşturan psikoterapi modellerinin ortaya çıkmasını sağlamıştır. Kurs yöneticisi bu hastalık grubuyla ilgili 20 yıllık hem klinik hem akademik tecrübeye sahiptir.

Kimler Katılabilir

Bu kursa ruh sağlığı uzmanları, psikologlar, sosyologlar, rehber danışmanlar, rehber öğretmenler, sosyal çalışmacılar, okul öncesi ve okul öğretmenleri, rehabilitasyon merkezi çalışanları, çocuk ve yetişkin ruh sağlığı asistanları, hemşireler, avukat, hakim, savcı, emniyet mensupları ve ayrıca ilgili mesleklerin son sınıf lisans öğrencileri ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri ve konuya ilgiye duyanlar katılabileceklerdir.  Kurs sonunda “katılım belgesi” verilecektir.

Ayrıntılı bilgi, ders içerikleri ve ön kayıt için 0212 414 30 00/22800 -22224 numaralı telefondan ve can.calici@istanbul.edu.tr e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.